www.wka.woonbond.nl
WWW

Informatie

Voor meer informatie over het opstellen van woon-en leefregels, neem contact op met Jane Purperhart, telefoon (020) 5517700

 

foto

Lees de ervaringen van de corporatie in Vlaardingen.

citaat Lia Overkleeft, medewerker overlast van Waterweg Wonen:

' We hebben nu een duidelijk overzicht van regels die te handhaven zijn en voorstellen voor afspraken die bewoners onderling of met ons kunnen maken. De woon- en leefregels worden onderdeel van een uitgebreider nieuw beleid, waarmee we de wijken op termijn veiliger en prettiger leefbaar willen maken. We hebben ze aangeboden aan de bewonerscommissie, die ze enthousiast in ontvangst hebben genomen.’


Woon-en leefregels opstellen


gedragen door de bewoners

Hoe  kom je tot woon-en leefregels die aansluiten op de wetgeving en die gedragen worden door de bewoners? Het WKA heeft op dat terrein expertise.

Ervaring is opgedaan in ondermeer:

Procedure

Het opstellen van woon-en leefregels is een mix van het verzamelen van informatie uit geldende regelingen, en het adviseren over het opstellen van aanvullende regels door de bewoners zelf.
De volgende stappen worden doorlopen:

voorbeelden van de rubrieken waarin bestaande en aanvullende regels werden gecombineerd, zijn entree/ trappenhuis/lift/ galerij (‘dit zijn geen hangplekken’), huisvuil en grof vuil (‘vuilniszakken alleen op straat op de ophaaldag vanaf 6.00 uur’), overlast/geluid/lawaai (‘boren, timmeren en zagen niet vóór 10.00 uur en niet ná 20.00 uur’), (huis)dieren en ongedierte (‘honden aangelijnd in openbare ruimten en alleen uitlaten op daarvoor bestemde plaatsen’), in en aan de woning/berging (‘geen afzuigkap aansluiten op het ventilatiekanaal’, ‘schotelantennes plaatsen volgens de geldende richtlijnen’) en rondom de flat/parkeren (‘defecte voertuigen niet langer dan drie dagen langs de weg parkeren’).

"));